یادداشت های متربیان

حادثه نطنز و مذاکرات وین

_
بسم الله الرحمن رحیم
همزمان با مذاکرات هسته‌ای در وین و دقیقاً همزمان با سفر وزیر دفاع آمریکا به سرزمین‌های‌ اشغالی، حادثه‌ای خرابکارانه در مجتمع غنی‌سازی شهید احمدی روشن (نطنز) رخ داد که خوشبختانه صدمات انسانی و آلودگی به‌دنبال نداشته است.
علی‌اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی دیروز در حاشیه مراسم افتتاح مرکز ملی فناوری کوانتوم در سازمان انرژی اتمی در جمع خبرنگاران اعلام کرد که حادثه در تاسیسات غنی‌سازی شهید احمدی‌روشن نطنز قطعا یک خرابکاری بوده است و سیستم‌های امنیتی ما سرنخ‌های خوبی را در این خصوص پیدا کرده‌اند.
ارتباط این اقدام خرابکارانه با فرایند مذاکرات وین، موضوعی است که به انحای مختلف اذهان را به خود درگیر کرده است؛ اما آنچه از مواضع مسوولان کشورمان در ارتباط با این اقدام اسرائیلی‌ها و دیگر کشورها برمی‌آید، احتمال هدف‌گذاری برای فشار بر تهران و اثرگذاری بر روند مذاکرات وین وجود دارد.دراین‌میان، همزمانی این اقدام با روند مذاکرات وین، واکنش‌هایی منفی را در جامعه برانگیخته است و مردم را نسبت‌به رفتار صهیونیست‌ها که منبعث از سیاستگذاری‌های آمریکایی است، منزجر کرده است. اگرچه اسرائیلی‌ها همواره با برجام مخالف بوده و به‌دنبال فشار بر ایران بوده‌اند اما همکاری تنگاتنگ آن‌ها با آمریکایی‌ها این مولفه را تقویت می‌کند که این اقدامات همسو و برنامه‌ریزی‌شده باشد.
از طرف دیگر، برخورد منفعلانه در مقابل اقدامات تروریستی و خرابکارانه دشمنان شاید آن‌ها را به این باور رسانده باشد که توان هر اقدامی علیه ایران بدون دادن هیچ هزینه‌ای را خواهند داشت و بر این اساس، از هیچ اقدامی علیه کشورمان خودداری نمی‌کنند.
انتقام شاید عنصری باشد برای بازداشتن دشمنان از اقدامات خصمانه علیه ایران؛ عنصری که در ماه‌های گذشته علی‌رغم وعده وعیدها تحقق پیدا نکرد و دشمن را در دشمنی جسورتر کرد. خوش‌بینی به «کدخدا» و امید داشتن به توبه آن نباید بن‌بستی باشد برای مساله هسته‌ای و منافع ملی ایران. منافعی که در سال‌های گذشته با بدعهدی و اقدامات خصمانه محور غربی-عبری-عربی بیش از هر زمانی به لبه پرتگاه رفته است. بی‌اعتنایی به ترور و اقدامات خرابکارانه باید جای خود را به برخورد سریع، دقیق و حساب‌شده با تحرکاتی بدهد که امنیت و منافع مردم ایران را هدف قرار گرفته است. رفتارهای صهیونیستی علیه ایران منبعث بر همین رفتارها و رویکرد سازشکارانه و مدارامدار در عرصه بین‌الملل است.جربه ثابت کرده است که اقتدار، ضامن امنیت و پیشرفت است. بنابراین با توجه به نقش آشکار آمریکا، اسرائیل و برخی دولت‌های اروپایی در اقدامات خرابکارانه در تاسیسات هسته‌ای ایران، خروج از مذاکرات وین و مجازات اسرائیل، پاسخی قاطع و بازدارنده به نقشه شوم دشمن است.
ایران باید ضمن خروج از مذاکرات وین و تعلیق تمامی محدودیت‌های هسته‌ای، اسرائیل را تنبیه کرده و در کنار موارد مذکور، شبکه نفوذی که در اقدامات خرابکارانه به‌عنوان همکار داخلی آمریکا و اسرائیل مشغول به فعالیت است را شناسایی و منهدم کند.

 

کاری از معانت سیاسی